در کلوسئوم چه می گذشت ...
آريا1+5

                        

بنای کلوسئوم رم یا نام اصلی آن آمفی تئاتر رم بنایی است بیضی شکل در مرکز توریستی شهر رم پایتخت ایتالیا. این بنا بزرگ ترین و عظیم ترین اثری است که در تاریخ بزرگ امپراتوری رم به جای مانده است و به رغم خرابی های زیاد هنوز بخش قابل توجهی از آن باقی مانده است. امروزه به جرأت می توان گفت که کلوسئوم بزرگ ترین و مهمترین اثر معماری رومی از دوره گذشته تا به امروز است. ساخت بنای کلوسئوم در سال های 70 یا 72 میلادی شروع شده است. این بنا در زمان امپراتوری واسپاسیان شروع شده و در سال 80 پس از میلاد ساخت آن به پایان رسیده است. این بنا در زمان خود ظرفیت پذیرش در حدود 50 هزار را داشته است. یکی از کاربردهای این بنا برای برگزاری ورزش های دوره ای رومیان که ده ها روز به طول می انجامیده و از جمله برنامه جنگ گلادیاتورها ساخته شده است. همچنین برنامه های شکار حیوانان و برده ها و بسیاری از برنامه های دیگر در این استادیوم بزرگ برگزار می شده است. در دوره جدید این اثر به عنوان مرکز گردشگری ایتالیا و شهر رم شناخته می شده است اما در دوره های پیشین این اثر به دلایل مختلف از جمله زلزله و غارت توسط مردم شهر بخش قابل توجهی از آن به ویرانی گراییده است.

بنای کلوسئوم دارای ۸۰ در ورودی است. واژه کلوسئوم به معنی «جایگاه بزرگ» است نام دیگر آن آمفی تئاتر فلاویوسی است که پسوند امپراتوران وقت ایتالیای است. کولوسئوم به عنوان اولین آمفی تئاتر دائمی و ماندگار ساخته شده در روم، در زمین‌های باتلاقی ما بین تپه‌های اسکوئیلین و کائلین واقع شده بود. در این مجموعه امپراطور روم شاهد فجیع ترین جنایات به شکل کشتار بردگان و مسیحیان بوده‌است نبردهای خونین بر سر مرگ و زندگی گلادیاتورها یکی از سرگرمی‌های روزانه امپراطوران و اشرافیان روم بوده‌است قدمت تاریخی و شکوه و جلال این عمارت از یک سو و کارآمدی آن برای اجرای نمایش و امکان کنترل جمعیت، از سوی دیگر، باعث شد این سالن یکی از بزرگترین بناهای معماری روم باستان به شمار می‌رفت. پلان این مجموعه به شکل بیضی به قطرهای ۱۸۸ و ۱۵۶ متر زیر بنای آن حدود ۶ جریب می‌باشد ارتفاع آن تقریبا به اندازه یک ساختمان۱۵ طبقه می‌رسد (حدود۴۸متر) کف صحنه چوبی است و در زیر آن مجموعه‌ای از اتاقها و گذرگاهها برای عبور حیوانات وحشی و سایر تدارکات لازم جهت راه اندازی و اجرای نمایش قرار گرفته‌است. تعداد ۸۰ دیوار به عنوان تکیه گاه برای طاق‌های گنبدی شکل، گذرگاهها، پلکان و ردیف‌های صندلی، روی صحنه قرار گرفته‌است. لبه بیرونی طاق‌های متوالی باعث اتصال طبقات مختلف و پلکان بین آنها به یکدیگر شده‌است. نمای داخلی کلوسئوم از بالا سه ردیف طاق‌های گنبدی شکل رو در روی ستون‌ها و سر ستون‌ها قرار گرفته‌اند، در ستون‌های طبقه اول سبک معماری دوریک (Doric)، در طبقه دوم سبک ایونیک (Ionic)، و در طبقه سوم سبک قرنتی که نزدیک به سبک کلاسیک یونان بود، به کار رفته‌است.این بنا به دلیل عبور و مرور آسان جمعیت به داخل و خارج میدان یکی از شاهکارهای مهندسی است در بالای این سه طبقه اصلی، طبقه زیرشیروانی شامل ستون‌های مستطیل شکل سبک قرنتی قرار دارد، فضای بین ستون‌ها با ۴۰ عدد پنجره کوچک مستطیل شکل پر شده‌است. در قسمت بالا، دیوارکوب‌ها و بندگاههایی وجود دارد که تیرک‌هایی را که سایه بان‌ها به آنها آویزان است، نگه داشته‌اند. در ساخت عمارت با دقت بسیاری از انواع ترکیبات ساختمانی استفاده شده، برای فونداسیون از بتون و برای ستون‌ها و طاق‌ها از سنگ آهک (تراورتن) استفاده شده، در ستون‌های به کار رفته برای دیوار دو طبقه زیرین، از نوعی سنگ متخلخل به نام توفا استفاده شده‌است. برای طبقات فوقانی و اکثر طاق‌ها از آجر بتونی استفاده شده‌است.

انگلستان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

3 / 5 / 1391برچسب:, :: 15:44 :: نويسنده : سران کشور های 1+5

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آريا1+5 و آدرس 51aria.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

با سپاس فراوان سران کشورهای۱+۵





نويسندگان